FB YouTube YouTube en

Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Co si představit pod pojmem „putovní výstava“, každý asi ví.

Co si představit pod názvem „Má vlast cestami proměn“ -  na to vám přesně odpovíme my.

Jde o unikátní projekt a myšlenku představit co nejširší veřejnosti zvelebené a pozapomenuté kouty naší krásné země a povědět jim jejich příběh.

Letos připravuje Asociace Entente Florale CZ – Souznění o.s. již 7. ročník národní putovní výstavy. V loňském 6. ročníku, který právě probíhá, se představuje 120 proměn – od zvelebení studánek či kapliček až po renovace velkých staveb, od zkrášlených veřejných prostranství s dětskými hřišťi po rozsáhlá sportoviště, od vysázeného sadu po rekultivované rybníky. Všechny proměny si můžete prohlédnout v pěti regionálních kolekcích, které jsou jako samostatné výstavy rozmístěny po celé zemi.

V současné době můžete obdivovat proměny na výstavních panelech např. ve Šternberku na Moravě, v Lomnici nad Popelkou, v Mariánských Lázních v budově Městského úřadu, v Karlových Varech v budově Krajského úřadu a v Plzni před Masnými krámy.

Prohlídkou výstavy si můžete zpříjemnit i čekání na vlak. K vidění jsou kolekce na Hlavním nádraží v Praze, na Masarykově nádraží v Praze od 9. 2. V Brně – Králově Poli a od 27. 2. také na nádraží v Mostě.

Výstavu můžete obdivovat i v některých knihovnách a zpříjemnit si tak četbu a výběr svých knížek třeba u šálku kávy. V zimních měsících je putovní výstava v knihovnách v Kuřimi, ve Smilovicích a v Milíně.

Kromě „pasivního“ prohlížení zajímavých proměn můžete aktivně HLASOVAT o nejhezčí proměnu loňského ročníku a tak ovlivnit, která ze 120 proměn je TA NEJPOVEDENĚJŠÍ.
Hlasování je velmi jednoduché – přejděte na stránku HLASOVÁNÍ, vyberte tu podle vás nej proměnu a stiskněte Hlasovat – A JE TO!

Dále se můžete v rámci výstavy zúčastnit i her a soutěží o CENY. Právě probíhá malý vědomostní kvíz ve Šternberku, vítěze budeme znát v polovině února. Připravujeme i doprovodný program na dalších místech, např. na nádraží v Brně Králově Poli, kam se výstava stěhuje v pondělí 9. 2., a bude tam k vidění až do 31. 3.

MÁTE SE OPRAVDU NA CO TĚŠIT!

Ivana Holubcová, 724.161.081
PR podpora projektu „Má vlast cestami proměn“

Jan Pirk - výstava Má vlast cestami proměn

"Příznivé změny prospívají krajině i lidským srdcím."

Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc.

Hlasování o proměně roku!

hlasovani

Mapa proměn