FB YouTube YouTube en

Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Tradičně v druhou májovou sobotu proběhne v areálu národní kulturní památky na Vyšehradě slavnostní zahájení národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn. Šestý ročník jedinečné akce svého druhu v České republice bude zahájen na území Královské a knížecí akropole staroslavného Vyšehradu 10. května 2014.

Jedenkrát za rok se zde scházejí představitelé a zástupci krajů s návštěvníky z celé země i ze zahraničí, aby společně zahájili nevšední přehlídku proměn staveb, prostorů a krajiny naší země.

Putovní výstava Má vlast přináší svědectví o zvelebování opomíjených míst a objektů v sídlech a krajině. O proměnách chátrajících staveb v důstojné objekty s užitečnou náplní, o zkrášlených náměstích a návsích, nádražích, sakrálních stavbách. Putovní výstavu můžete vidět po celý rok ve vestibulech nádraží, krajských úřadů, knihoven, škol a univerzit, na návsích a náměstích nebo v infocentrech.

Díky tomuto konceptu výstavu v průběhu roku shlédne asi 2,5 milionu návštěvníků.

Toto partnerství tak umožní prezentovat významné projekty obnovy památek na území kraje v rámci celé České republiky. V současné době probíhá výběr nejzdařilejších, nejnáročnějších či nejzajímavějších příkladů obnovy památek na území Královéhradeckého kraje.

Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, o.s. a Národní kulturní památka Vyšehrad.
Partnerem pro Královéhradecký kraj je sdružení Omnium o.s.

Jakub Děd

Kontakty:

Asociace Entente Florale CZ - Souznění, o.s.
Drahomíra Kolmanová, tel: 777 581 983, kolmanova@aefcz.eu
OMNIUM
Jakub Děd, tel.: 739 385 928, e-mail: jded@omniumos.cz

Jan Pirk - výstava Má vlast cestami proměn

"Příznivé změny prospívají krajině i lidským srdcím."

Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc.

Hlasování o proměně roku!

hlasovani

Mapa proměn