FB YouTube YouTube en

Velká travnatá plocha s bývalým hřištěm v oblasti sportovně kulturního areálu přímo navazuje na multifunkční budovu, asfaltovou plochu a altán. Plocha byla podmáčená, proto byla minimálně využívaná. Podnět na revitalizaci tohoto prostoru a vznik dětského hřiště vzešel od samotných lazníčských dětí. Ty poté nakreslily návrhy prvků, které by si přály na svém hřišti. Z těchto nápadů pak obec vycházela při vytváření projektu na stavbu hřiště. 

Do práce na výstavbě hřiště se jako dobrovolníci zapojily děti se svými rodiči i prarodiči. Díky jejich práci vzniklo akátové hřiště s devíti prvky. Poslední prvek, trojhrazda, byl zajištěn a instalován z obecních prostředků. Dětské hřiště přímo navazuje na multifunkční sportoviště, vznikl tak velkorysý sportovní areál využívaný napříč generacemi. Je dějištěm všech kulturních a sportovních akcí v obci a lidé z obce jsou na něj právem pyšní.

  • Realizace proměny: 3.–5. 10. 2012
  • Iniciátor proměny: Děti z Lazníček
  • Další partneři realizace proměny: Občané obce – vypracování projektu, práce na výstavbě hřiště, údržba
  • Investor: Ministerstvo pro místní rozvoj, Obec Lazníčky

www.laznicky.cz

před Lázničky po Lázničky

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2015
Proměny 2016
Proměny 2017
Proměny 2018

Plánování trasy