FB YouTube YouTube en

V roce 2011 rozhodlo zastupitelstvo obce o kompletní rekonstrukci léta neudržované budovy obecního úřadu. Objekt se skládá ze dvou budov. Dvorní trakt byl využíván pouze částečně, provozní zaměstnanci v něm měli zázemí a dílnu. Bylo to však nedůstojné místo s hliněnou podlahou bez možnosti vytápění či mytí, se suchým WC. V hlavním objektu situovaném do ulice bylo využíváno jen přízemí. Měl zde sídlo obecní úřad a knihovna. Nebylo zde žádné sociální zařízení. Elektrické rozvody byly v havarijním stavu a nebyly schopné unést větší zátěž. Okna se nedala otevřít. První patro nebylo využívané, půda a krov byly ve špatném stavu. Krytina (starý eternit) se již lámala a rozpadala. Samotná stavba vyžadovala statické zajištění.
V první etapě byla provedena rekonstrukce památkově chráněné části dvorního traktu (bývalé chlévy). Bylo vybudováno sociální zázemí pro zaměstnance (šatna sprcha, WC a kuchyňka), knihovna a místnost pro cvičení či menší kulturní akce (pronajata občanskému sdružení „Hébem se“). Do opravené části se provizorně přestěhoval obecní úřad, aby rekonstrukce mohla pokračovat. Ve druhé etapě byly v prvním patře uličního traktu naplánovány a postaveny 4 sociální byty. To byla v naší obci novinka, doposud jsme takové byty neměli. Ve třetí etapě byla provedena rekonstrukce samotného obecního úřadu. Prostory byly doplněny o sociální zařízení a kuchyňku. Duch staré budovy byl zachován díky renovaci původních dvoukřídlých dveří. Na závěr byl vydlážděn dvůr, a tak obec získala i komorní letní kino.

  • Realizace proměny: 2012–2014
  • Iniciátor proměny: Zastupitelé obce
  • Investor:
    Obec Ústín
    1. etapa spolufinancována z Programu rozvoje venkova – Obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova,
    2. etapa spolufinancována Ministerstvem pro místní rozvoj – Program podpory bydlení

www.ustin.cz

před Ústín po Ústín

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2015
Proměny 2016
Proměny 2017
Proměny 2018

Plánování trasy