FB YouTube YouTube en

Dvoutřídní mateřská škola v Pačejově-nádraží vznikla v 80. letech 20. století a slouží jak dětem místním, tak i celé řadě přespolních. Šedá, obyčejná, minulému období poplatná stavba s eternitem na střeše, netěsnícími okny a čoudícími kotli na uhlí volala po renovaci. Zastupitelstvo záměr schválilo.
Byl objednán energetický posudek stavby a projekt proměny. Vedení školky požádalo o dotaci a tu také získalo. Po výběrovém řízení se bylo možné pustit do realizace. Byla provedena výměna střešní krytiny, oken a dveří, zabezpečení vstupu do budovy a zateplení objektu včetně nové fasády, dále výměna kotlů na uhlí za tepelné čerpadlo.
Celý objekt Mateřské školy je jako vyměněný. Oba pavilony včetně technické budovy mají novou, veselou a barevnou fasádu a jsou vytápěny tepelným čerpadlem. Kromě budov se revitalizace dočkala i školní zahrada. V areálu školy je nově vybudované moderní dopravní hřiště. U vchodu přivítá návštěvníky krásný pocitový chodník, který byl vybudován svépomocí a za pomoci rodičů dětí. Vznikla krásná, moderní mateřská škola.

  • Realizace proměny: březen 2015 – červen 2016
  • Iniciátor proměny: Vedení obce a Mateřské školy
  • Investor: Obec Pačejov, SFŽP
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor): kolektiv zaměstnanců Mateřské školy, technický dozor Josef Hasch
  • Projektant: RotaGroup a.s.
  • Realizační firma: STAFIS-KT s.r.o.
  • Autor (autoři) fotografií: Mgr. Tomáš Cihlář, původní stav - Ing. Jan Vavřička, nový stav Ing.Jan Vavřička

Webová stránka proměny www.pacejov.cz, www.skolka-pacejov.webnode.cz
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2015
Proměny 2016
Proměny 2017
Proměny 2018
Proměny 2019
Proměny 2020

Plánování trasy